اختلال یادگیری



برای تشخیص مشکلات یادگیری نکات زیر را در نظر بگیرید :

۱ – عملکرد تحصیلی کودک و نوجوان ، آن قدر که معلم هایش انتظار دارند ، خوب نیست و روز به روز دچار افت تحصیلی می شود .

۲ – مهارت خواندن او ضعیف است و مطالبی را که می خواند ، درک نمی کند . عادت دارد کارهایش را شلخته انجام دهد ، دست خطش بد است و نمی تواند برای انجام دادن تکالیف مدرسه خود نظم و برنامه ای داشته باشد .

 

تشخیص مشکلات یادگیری 1

 

۳ – مهارت کودک در به کارگیری دست هایش کم است ، در حفظ تعادل و انجام دادن حرکات ظریف و پیچیده مشکل دارد و از ورزش ها و فعالیت های جسمانی کناره گیری می کند .

۴ – کودک پر تحرک است ، مرتب سر جایش وول می خورد ، هیجان زده است ، به راحتی حواسش پرت می شود .

۵ – دامنه ی توجه کودک ، کم است ، فراموشکار است ، مرتب در فکر و رویا فرو می رود و کارها و وظایفش را به آهستگی انجام می دهد .

۶ – اگر فکر می کنید ممکن است مشکلی وجود داشته باشد ، از معلم کودک یا نوجوانتان بپرسید که آیا برآورد او از اوضاع ، مثل شماست یا نه.

تقاضا کنید روانشناس مدرسه یا روانشناس متخصص دیگر نوجوانتان را بررسی کند ، یا درخواست کنید که نوجوانتان را برای انجام آزمون های مختلف به یک متخصص مشکلات یادگیری و رفتاری ارجاع دهند . اگر چه روش دوم ممکن است پر هزینه باشد اما در صورت ضرورت باید آن را انجام دهید .

این مشکلات هر چه زودتر تشخیص داده شوند ، بهتر است . هر قدر نوجوانتان مدت زمان طولانی تری از گرفتن کمک محروم بماند ، احتمال بیشتری وجود دارد که دچار آسیب ها و جراحت دراز مدت شود . بعضی از مردم ، سالیان دراز ( از زمان دبستان تا مدرسه ی راهنمایی و دبیرستان )  از یک مشکل یادگیری تشخیص داده نشده ، رنج می برند ، و در نتیجه به افسردگی  مبتلا و از درس و مدرسه متنفر می شوند .

 

تشخیص مشکلات یادگیری

ممکن است آن ها از لحاظ تحصیلی آن قدر عقب بمانند که جبران آن ، کار غیر ممکنی به نظر برسد . احساس کندذهن و نالایق بودن از لحاظ عاطفی جراحت هایی ایجاد می کند که ممکن است تا آخر عمر ادامه پیدا کنند . متاسفانه ، کمبود اعتماد به نفس در کودک ، خیلی آهسته و به کندی بهبود پیدا می کند .






بازگشت به گروه اختلالات در کودکان  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد اختلال یادگیری :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.