اینترنت



متاسفانه کودکان و نوجوانان زیادی در جامعه ما زندگی می کنند که مبتلا به اعتیاد هستند، ولی گستره اعتیاد فقط به مواد مخدر خلاصه نمی گردد، به جز وابستگی به مواد شیمیایی که فقط منحصر به کودکان و نوجوانان نیست و در هر سنی می تواند رخ دهد.

غافل از اینکه نوع دیگری از اعتیاد در کمین کودکان و نوجوانان ما قرار دارد که کمتر درباره آن اطلاعات داریم و کمتر در مورد خطرات آن می دانیم و آن اعتیاد به اینترنت می باشد.
زمانی که سخن از کاربری اینترنت و میزان استفاده از آن به میان می آید، والدین از آن به عنوان یک علم و یا مهارت فرزند خود صحبت می کنند که به خوبی از عهده فعالیت های اینترنتی خود بر می آید و به دیگران نیز کمک می کند. کسی منکر توانایی ها و مهارت های این کودکان و نوجوانان نمی شود، ولب نیاز است والدین آگاه و متعهد بدانند و تحقیق کنند که فرزندان آنها چگونه و به چه میزان و با چه کیفیتی از کدام سایت ها استفاده می کنند و آیا میزان استفاده آنها از اینترنت مناسب . کافی می باشد و یا اینکه بیش از حد مورد نیاز خود و از سایت های غیر قابل استفاده برای آنها استفاده می کنند.
باید خاطر نشان کرد که به عنوان یک علم، اطلاعات ما درباره اعتیاد به اینترنت کامل نمی باشد و حتی عده ای نیز مخالف بکارگیری این اصطلاح می باشند، ولی در بررسی هایی که در حوزه کودکان و نوجوانان و مدل های بهره گیری آنها از اینترنت به عمل آمده است، این مسئله پر واضح است که نحوه ومیزان بکارگیری آن بر سلامت و صحت روحی و جسمی کودکان و نوجوانان تاثیر بسزایی دارد،پس توجه به استفاده مناسب و راهنمایی آنها جهت کاربر سالم بودن امری بس ضروری و مهم می باشد.
آنچه که ما می دانیم این است که کودک یا نوجوان ما به راحتی و با یک کلیک ساده می تواند وارد مرحله ای از زندگی شود که ممکن است راه نا همواری را بپیماید و مقصد خطرناکی داشته باشد، و این در فقدان آگاهی و اطلاعات مناسب و نبود پیشینه مناسب، آثار و نتایج و عواقب جبران ناپذیری را در بر دارد.
_ اگر 18 ساله یا بزرگتر هستید، اینجا کلیک کنید:
این پیام آشنایی است که کودک یا نوجوان ما را به دنیای بزرگسالی دعوت می نماید (فرا می خواند) و چون راهی وجود ندارد که سن واقعی افراد شناسایی شود، فرزند ما می تواند به راحتی وارد سایت های نا مناسب (برای سن او) و یا اتاق های گفتگو گردد که تعدادی از آنها بهسهولت قابل دسترسی هستند و فرزند ما به راحتی در این بزرگراه اطلاعاتی قرار می گیرد، خواه این بزرگراه همان مسیر مورد نیاز او باشد و او را به مقصد مورد نظر برساند، خواه به اشتباه قدم در این بزرگراه نهاده باشد ومقصد را به غلط به او نشان دهد.
زمانی که کودک یا نوجوان ما on line می باشد به راحتی مورد هجوم انواع افکار و سلایق می باشد، که بسیاری از آنها مثبت، مناسب و آموزنده می باشند، اما تعدادی (شماری) از آنها نه تنها آموزشی در بر ندارند بلکه از میزان و توانایی آموخته های فرزند ما می کاهند. 
متاسفانه در این گونه سایت ها کودکان و نوجوانان به وفور درگیرند و بنیانگذاران این سایت ها موارد را طبیعی و موجب افزایش تجربه آنها جلوه می کنند.
_ جنبه های مثبت:
والدین می توانند با راهنمایی و نظارت بر عملکرد کودکان و نوجوانان خود سلامت آنها را در این حوزه افزایش داده و برقراری ارتباط آنها با هم سن و سالانشان را تسهیل کرده و حتی به آنها کمک کنند در برقراری ارتباطات فردی به پیشرفت هایی برسند. یادگیری، بیان افکار و احساسات، ابراز علایق و نیاز ها، رشد تفکر و مهارت ها می تواند از تجربیات ارزشمندی باشند که یک کودک یا نوجوان می تواند به ارحتی و با همراهی والدین آگاه ار طریق اینترنت به دست آورد و از طریق این والدین فهیم برای دوستان خود نیز راه حل مشکلات را بیان داشته و به آنها پیشنهادات و اطلاعات نیز بدهد. (بحث شود درباره افزایش اطلاعات والدین و یادگیری کار با اینترنت و کامپیوتر)
به دلیل اینکه استفاده بیش از حد از اینترنت غفلت از روابط فردی و انزوای اجتماعی را به همراه دارد، می تواند زمینه ساز افسردگی و تغییرات خلق و خو گردد و احساس صمیمیت کاذب را در فرد ایجاد نماید. 
بنابراین باید به این نکته دقت نمود که که کودکان و نوجوانان دارای پیشینه مشکلات جنسی ممکن است در معرض خطر درگیری و روبرو شدن و سوء استفاده گران جنسی قرار گیرند.
افزایش تعداد کودکان و نوجوانان کاربر اینترنت، باعث شد تا شرکت ها نرم افزار ها و برنامه های خلاقانه متنوعی را تولید کنند تا دسترسی کودکان و نوجوانان را به مطالب بزرگسالان که برای آنها نا مناسب می باشد، محدود نمایند. امروزه کودکان و نوجوانان در مقایسه با والدین خود مهارت های زیادی در استفاده از اینترنت و کامپیوتر دارند، بنابراین بهترین و امن ترین روش جهت جلوگیری از بروز خطرات آنها، افزایش اطلاعات و مهارت های والدین بوده و اینکه والدین باید سعی کنند جلوتر از فرزندان خود حرکت کنند و همیشه بیشتر از فرزندان خود بدانند.
_ پیشگیری:
راه های زیادی جهت دسترسی کنترل شده کودکان و نوجوانان به اینترنت و وب سای های بزرگسالان وجود دارد. برخی از پیشنهاداتی که در بالا ذکر شد نیاز به بازبینی مجدد دارند و آنچه واضح است این امر می باشد که هر برنامه پیشگیرانه ای موفقیت آمیز تر از درمان می باشد ولی لازم به ذکر است که پیشگیری نیز نیاز به آموزش و دادن آگاهی دارد.
والدین، مربیان، معلمان و متخصصین و سایر بزرگسالان و سازمان ها در جامعه باید درباره شیوه های اجتناب از خطرات اینترنت آموزش ببینند و آگاهی های خود را به سایرین منتقل نمایند. ما باید کودکان و نوجوانان را با مطالب متناسب با سن و سال آنها آموزش دهیم و با نظارت مناسب خود میزان آسیب پذیری آنها را به حداقل برسانیم. والدین، معلمان و دیگران می توانند از طریق تفریح و سرگرمی آموزش اینترنت را انجام دهند و از خطرات موجود جلوگیری نمایند زیرا اکثر کودکان و نوجوانان از اینترنت برای سرگرمی استفاده می کنند نه کسب آگاهی. 
بنابراین ما می توانیم از این مسئله به بهترین شیوه و در راه مثبت بهره ببریم و با افزایش لذت بخشی آنها جلوی خطرات را نیز بگیریم.
والدین باید سعی کنند کامپیوتر متصل به اینترنت را در اتاق کودکان قرار ندهند و آن را در جای عمومی تری از خانه مثل اتاق نشیمن قرار دهند که به آسانی قابل منترل باشد و زمانی که او در حال کنجکاوی برای یادگیری مسئله ای باشد باید فرصت را غنیمت بشمارید و او را به سمتی مناسب راهنمایی کرده و متناسب با سنش به او آموزش دهید.






بازگشت به گروه دغدغه های خانواده  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد اینترنت :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.