بازی چگونه مهارت ها را افزایش می دهد؟



چرا بازی اینقدر مهم است؟ وقتی کودکان با اسباب بازی ها، با همسالان و با بزرگترها بازی می‌کنند، مهارت‌های مورد نیاز برای یادگیری‌های رسمی در آینده را به دست می‌آورند. اگر یک کودک از فرصت‌ها و وسایل بازی محروم شود برای شکل دهی مبنایی محکم برای سواد آموزی و ریاضیات قطعا دچار مشکل خواهد شد. همچنین برای رشد پاسخ‌های سازگارانه به چالش‌های محیطی روزمره هم به مشکل بر می‌خورد. 

بازی تحرکی

کودک پیش از آنکه بازی کند، حرکت می‌کند. کودکان کارهایی را با چشم‌هایشان، دست‌هایشان و کارهایی را هم با بدنشان انجام می‌دهند. آنها اشیا را دست کاری می‌کنند و گاهی اوقات کارهایشان را بیش از حد انتظارات ما تکرار می‌کنند.

آنها می‌خواهند اشیا را با تمام حواس خود کشف کنند و نه با یکی و یا دو تا از آنها. مثلا می‌توانید یک جغجغه را به یک کودک سه ماهه بدهید و رفتار او را مشاهده کنید، او آن را تکان و به صدای آن گوش می‌دهد. آن را از این دست به دست دیگر می‌دهد و همین کار را تکرار می‌کند. آن را به دهانش می‌برد و طعم آن را می‌چشد، آن را می‌اندازد و نگاه می‌کند که به کجا می‌رود. بدون این فرصت‌ها برای دست کاری کردن اسباب بازی ها و کشف آنها با تمام حواس یادگیری بلقوه کودک در مورد آن اسباب بازی به شدت محدود خواهد شد. 

کشف مفاهیم

علاوه بر کسب مهارت‌های هماهنگی چشم و دست و کنترل که از بازی کردن با اسباب بازی ها ایجاد می‌شوند، مقدار خیلی زیادی ار درک مفاهیم و درک ویژگی‌های ذاتی اشیا هم در خلال بازی با اسباب بازی ها ایجاد می‌شود. کودکی که برای قرار دادن یک پازل کوچک درون یک پازل بزرگ تلاش می‌کند خیلی چیزها در مورد بزرگ و کوچک اشیا یاد می‌گیرد.

کودکی که می‌خواهد ماشینش را روی میز ناهار خوری بکشد و به او گفته می‌شود که باید زیر میز بازی کند و نه روی میز چیزهای زیادی در مورد مفاهیم زیر و رو و به طور کل در مورد موقعیت مکانی یاد می‌گیرد. بچه‌ای که خودش را با یک لگوی چوبی می‌زند و بعدا و در زمانی دیگر با یک مکعب پارچه‌ای این کار را می‌کند، مفهوم سختی و نرمی را در می‌یابد. مثال‌های بی شماری در این زمینه وجود دارد. 

مهارت‌هایی که در جریان بازی افزایش می‌یابند همراه با کودک رشد می‌کنند. هر چند سطح و پیچیدگی اسباب بازی ها با سن کودک تغییر می‌کند اما مهارت‌هایی که کودک با هر اسباب بازی کسب کرده است همراه با کودک به مرحله بعدی رشد می‌رود.

خرید اسباب بازی فکری آموزشی کودک

بیشتر بخوانید:

چگونه خلاقیت کودک مان را بالا ببریم؟

بیا بازی کنیم! بازخوانی اهمیت بازی






بازگشت به گروه اسباب بازی و زمان بازی  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد بازی چگونه مهارت ها را افزایش می دهد؟ :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.