بازی کارتی



بازی رومیزی یا بازی کارتی چیست؟
به هرنوع بازی که روی یک سطح یا صفحه(این سطح می‌تواند کاغذی و مقوایی، چوبی، چرمی، پارچه‌ای یا از هر جنس دیگری باشد) قابل اجراست، بازی رومیزی گفته می‌شود. مهم این است که صفحه‌ی بازی، از پیش به شکلی خاص طراحی‌شده است. بازی‌ های کارتی (card games) یا بازی فکری کارتی مدلی از بازی‌های رومیزی (TableTop Games) هستند که البته بر خلاف اسمشون میشه رومیز هم بازیشون نکرد. این بازی‌ها چندتا خصوصیت مهم دارند: اول اینکه نسبت به بازی‌های دیگه قابل حمل هستند و هرجایی می‌تونید ببرید و بازی کنید. دوم اینکه قوانین ساده‌ای دارند. این باعث میشه که به هر آدمی بتونید بازی رو یاد بدید و همچنین راحت‌تر هم‌بازی پیدا می‌کنید. سوم هم اینکه با وجود سادگی قوانین و مختصر بودن اجزاء بازی اما در لایه لایه‌های گیم‌پلی جذابیت‌هایی دارند که باعث میشه به همه خیلی خوش بگذره.
اهداف بازی‌های رومیزی معمولا یک یا چند هدف برای بازی طراحی می‌شود که بازی‌کنان تلاش می‌کنند در چارچوب قوانین خاص بازی به آن‌ها برسند. 
بازی فکری رومیزی از جمله روش‌‌هایی است که کمک زیادی به ارتقای رشد اجتماعی، ذهنی، فکری و عاطفی کودک می‌‌کند و برای بزرگسالان نیز بسیار مفید است. این نوع بازی‌‌ها را می‌‌توان هم به صورت فردی و هم گروهی انجام داد. بازی فکری به کودک شما کمک می‌‌کند تا تصمیمات و رفتارهای منطقی خود را گسترش داده و بستر برای آموزش سریع‌‌تر او میسر شود و هم یک یک نوع سرگرمی سالم محسوب شده و با درگیر کردن ذهن و فکر خردسال و بزرگسال و قدرت حل مسأله بیش از پیش به باروری ذهنی آنها کمک می‌‌کند و این افراد با انجام بازی فکری می‌‌توانند احساس‌‌های منفی را از خود دور کرده و احساس مثبتی را تجربه کنند.
قبل ار خرید حتما به این نکات توجه کنید:
ظاهرمحصول : 
اگر برای خردسال تهیه می‌‌کنید و دارای قطعات مختلف می‌‌‌‌باشد، مراقب باشید لبه‌‌ی تیز نداشته باشد. بوی بدی نداشته باشد ( یعنی از مواد بازیافتی نباشد) که علاوه بر بوی نامناسب،باعث ایجاد آلرژی نیز خواهند شد و یا در صورت داشتن رنگ‌‌های غیر بهداشتی خطرناک نیز هستند.
رده‌‌ی سنی: 
سنی که برای بازی در نظر گرفته شده است مناسب با ذهن، مفاهیم و رشد کودکان می باشد.همانطور که می‌‌دانید بر روی تمامی جعبه‌‌های بازی فکری سن مجاز برای بازی مورد نظر ذکر شده است. مثلا برای بازی‌‌هایی که مناسب زیر ٣ سال هست قطعات بازی ریز و خیلی محکم  و سفت نیستند. یا برای کودکانی که بالای ١٤ سال داشته باشند، مثل مافیا چون هنوز ذهن بچه با مفاهیمی مانند دروغ و غیره آشنایی کامل نرسیده و درک درستی ندارند.
تعداد نفرات: 
همیشه در نظر داشته باشید که چند نفر معمولا در خانه این بازی فکری را همزمان انجام می‌‌دهند و پایه‌‌ی بازی کردن هستند، بازی که خریداری می‌‌کنید نیز این قابلیت را داشته باشد و جوابگوی این تعداد نفرات باشد
متناسب با نیاز:
 یکی از جالب‌‌ترین و بهترین کارها هنگام خرید بازی فکری، انتخاب بر اساس نیاز کودک و سلیقه‌‌ی اوست. به عنوان مثال اگر تصور می‌‌کنید قابلیت حل مسأله نیاز به تقویت می‌‌باشد یا هوش و منطق نیاز به قدرت گرفتن دارند از بازی‌‌های چالش برانگیز همین حوزه‌‌ها را خریداری کنید. اجازه دهید کودک شما با انجام. هم تفریح سالمی محسوب می‌‌شود و چنین بازی‌‌هایی مهارتی که در آن حرفه‌‌ای نیست را تقویت می کند.
در خرید هم جنبه‌‌ی جذاب و دوستداشتنی بودن را در نظر بگیرید و هم متناسب با نیاز کودک خرید کند.
بازی فکری برای بزرگسالان نیز مفید است.
برخی از افراد تصور می کنند بازیهای فکری فقط مناسب برای کودکان است و به رشد ذهنی آنان فقط کمک می کند در صورتی که این تصور کاملا اشتباه می باشد و بازی های فکر از بهترین سرگرمی ها برای بزرگسالان می باشد اما بهترین بازی فکری بزرگسالان بازی هایی هستند که معمایی باشند و ذهن و مغز را به فعالیت بگیرند .انجام بازی های فکری در بزرگسالان به نتظیم فشار خون نیز کمک میکند به این گونه که با انجام بازی ترشح اندروفین در بدن افزایش یافته و باعث می شود که جریان گردش خون بهتر شود در نتجیه به تنظیم فشار خون کمک میکند و باعث کاهش استرس می شود. انجام بازی های فکری برای کسانی که از اضطراب و افسردگی رنج می برند است چون باعث کاهش تنش های ذهنی ان ها می شود 
بازی های فکری بهترین گزینه برای جلوگیری از زوال ذهن و یا الزایمراست، زیرا فرد برای حل مسایل از ذهن خود استفاده میکند ، برای افراد علاوه بر به کار گیری ذهن برای آنها سرگرم کننده نیز محصوب می شود.مانند بازی های فکری شطرنج بهترین بازی فکری جهان می باشد و برای تقویت ذهن و هوش عالی می باشد.

به طور خلاصه بازی فکری به هر نوع فعالیت ذهنی هدفدار که به‌صورت فردی یا گروهی اطلاق می شود که بتواند تاثیرات مثبت قابل قبولی را در ذهن، روحیه، شخصیت و زندگی هر انسانی؛ بدون در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنس، نژاد و وضعیت جسمانی ایجاد کند و باعث تمرکز در فرد گردد.
فواید بازی فکری میتوان به تقویت حافظه؛ افزایش سرعت انتقال؛ افزایش سرعت تفکر؛ افزایش مهارت‌های شناختی؛ افزایش سطح تمرکز؛ افزایش مهارت استقلال در تفکر و برنامه‌ریزی و ... اشاره کرد.
به بازی های قبیل بازی‌ با کارت؛ بازی های رومیزی؛ بازی با طرح تست هوش، معما؛ بازی های ساختنی ،بازی فکری گفته می شود.





بازگشت به گروه اسباب بازی و زمان بازی  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد بازی کارتی :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.