روحیه رقابت جو




این که روحیه رقابت جو داشته باشیم هیچ اشکالی ندارد و قطعاً هیچ مشکلی در مورد این که بخواهیم نهایت سعی مان را بکنیم وجود ندارد.
 در حقیقت بچه های رقابت جو معمولاً موفق و برنده می شوند. 
مشکل وقتی پدید می آید که بچه های رقابت جو بیش از حد به خود فشار می آورند و نمی دانند که چه موقع باید متوقف شوند. همه چیز از نظر این کودکان مسابقه است و تنها هدف آن ها برنده شدن، برنده شدن و برنده شدن است.
 این کودکان:
1.  همیشه در تمام زمینه ها خود را با دیگران مقایسه می کنند پس مهمترین مشغله ی ذهنی آن ها این است که، آیا من جلوتر از همه هستم یا نه؟!( مثال آیا من نمره بیشتری در ریاضی گرفته ام ؟)
2. نه تنها می خواهند همه ی کارها را بهتر از دیگران انجام دهند بلکه می خواهند، بهترین و برترین انسان باشند.
3. در وجودشان، مقدارِ زیادی نفرت و دشمنی نهفته است. آن ها در واقع می گویند: هیچ کس جز من نباید شایستگی، شهرت و موفقیت و مقام داشته باشد. آن ها از شکست دیگران بیشتر لذت می برند تا از موفقیت خودشان. استدلال درونی آن ها این است که حالا که من نمی توانم خودم را به حد دیگران برسانم پس بگذار آنها را به حد خودم یا پائین تر از خودم برسانم.
نکته:
برای این کودکان بازی های مشارکتی و گروهی را ترویج دهید. 
سعی کنید بازنده بازی را خوب تشویق کنید.
فعالیت ها را به گونه ای طراحی کنید که تقریباً از هر 10 بازی و یا فعالیت، کودک شما در 2 فعالیت، بازنده باشد. با این علم که، اگر او بازنده خوبی بود، یعنی: گریه نکرد، جِر زنی نداشت، قهر نکرد و به اتاقی دیگر پناه نبرد. جایزه و یا امتیاز را به او بدهید. 
• بازی جرأت ناقص بودن را هر از گاهی انجام دهید. 
در این بازی کودک کارها و فعالیت هایی را که به خوبی انجام نمی دهد و یا از مهارت کمی برخوردار است را بازگو می کند.
• بر پیشرفت فردی تأکید کنید.
اگر کودک شما همیشه سعی کند باهوش تر، سریع تر، جذاب تر و یا محبوب تر باشد، تضمینی است بر خود ویرانگری او، چرا که، همواره کسی هست که بهتر از او باشد. پس، عملکردهای قبلی او را با عملکردهای جدید مقایسه کنید. این تغییر در تمرکز نه تنها عزت نفس فرزندتان را بالا می برد بلکه روابط او را نیز بهبود می بخشد.
• بر آن چه واقعاً اهمیت دارد تأکید کنید.
از طریق رفتار و کلامتان به فرزندتان این پیام را بدهید که شما او را همان طور که هست دوست دارید (نه دستاوردش را). پیامی که باید به فرزندتان بدهید این است که «چه برنده و چه بازند، ما تو را دوست داریم»، «نهایت سعی خودت را انجام بده! این تنها چیزی است که ما می خواهیم». 
• بازی های، گاهی مشکل دیگران مشکل ماست، فوت من و فوت تو و ... که در همین منبع آمده است نیز، می توند کمک کننده باشد.





بازگشت به گروه دغدغه های خانواده  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد روحیه رقابت جو :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.