نوزادان به دعوا‌هایتان گوش می‌کنند



پژوهشگران دریافته‌اند که نوزادان در دوران جنینی می‌توانند بسیار واضح صدای والدین و اطرافیان و حتی صدای ماشین‌ها را بشنوند و صداهای آرامبخش می‌تواند سلامت روان آنها را تضمین کند.

بر اساس جدید‌ترین تحقیات صورت گرفته نوزادان آوا‌ها و موسیقی را که در زمان جنینی شنیده‌اند تا ۴ ماه پس از به‌دنیا آمدن به خاطر دارند.گفتنی است، دانشمندان در یک تحقیق منحصر بفرد سی‌دی‌هایی شامل لالایی را به ۱۲ مادر باردار اهدا کرده‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند که به این لالایی‌ها گوش دهند و آنگاه با آزمایش بر روی مغز نوزادان به‌دنیا آمده این مادران دریافته‌اند که آن‌ها نسبت به این لالایی‌ها واکنش نشان می‌دهند و در مقابل به لالایی‌هایی که تا آن زمان نشیده بودند، هیچ واکنشی نشان نمی‌دادند. 

گفتنی است، پژوهشگران با انجام آزمایشات مستمر دریافته‌اند که اثر این لالایی‌ها حداقل به مدت ۴ ماه در ذهن نوزادان باقی مانده است. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد، جنین‌ها در رحم مادر می‌توانند تمامی صداهای محیط اطراف را بشنوند و این در ذهن آن‌ها از طریق اندازه‌گیری امواج مغزی باقی می‌ماند. 

پژوهشگران استفاده از آموزش جنینی تا قبل از تولد را یک راه حل بسیار مفید برای رشد هوش و افزایش قدرت یادگیری نوزادان می‌دانند. 

پزشکان همچنین دریافته‌اند که این کار می‌تواند باعث ارتباط بیشتر نوزاد با مادر شود و حتی نوزادانی به این صورت می‌توانند بهتر علائق مادر را به‌خاطر قدرت شنوایی در دوران جنینی درک کنند و در آینده با مادر خود سازگار‌تر هستند.

در دعوای فرزندان خود هرگز قضاوت نکنید!
به طور معمول ، بچه ها برای جلب توجه پدر و مادر و یا بد و مقصر جلوه دادن فرزند دیگر، جلوی پدر و مادرشان این طور دعواها را به راه می اندازند. شما در این گونه مواقع نباید از هیچ یک طرفداری کنید . هرگز قضاوت و داوری نکرده و به نفع یکی و به ضرر دیگری وارد این بازی نشوید. بدانید که صمیمی ترین خواهر و برادرها ، آنانی هستند که مادر و پدر هرگز در دعواها و مشاجره های شان دخالت و جانب داری نکرده اند. ضمن آنکه حسود ترین و مضطرب ترین بجه ها نیز آنانی هستند که پدر و مادر مدام به درگیری های آنان وارد شده و سعی کرده اند هربار از یک طرف جانب داری کنند و یا طرف فرد ضعیف تر را بگیرند.
بنابراین چنانچه بچه ها در سنین بالاتر درگیر می شوند ، شما از آنان فاصله بگیرید و ضمن این که مطمئن هستید همه ی وسایل خطرناک از دسترس آنان دور است ، بگذارید خودشان مشکل خود را حل کنند. 
درباره بچه های کوچک تر یا دبستانی ، می توانید به این ترتیب عمل کنید که هرکدام را به اطاقی جد اگانه بفرستید و با نشان دادن ساعت به آنان ، بگویید برای ١٠ یا ٣٠ دقیقه ( بستگی به سن بچه ها دارد هرچه کم سن و سال تر باشند ، مدت کوتاه تری برای شان تعیین کنید) باید در اتاق بمانند و حق بیرون آمدن و بازی کردن ندارند. در این گونه مواقع می توانید کتابی انتخاب کنید و از آنان بخواهید در این مدت ، چند صفحه از آنرا بخوانند و خلاصه ی آنرا برای شما تعریف کنند.

باید بچه ها را کتابخوان بار آورد نه درسخوان

این موارد سبب می شوند که مطالعه در وجود کودکانمان کاشته بشوند، البته با این شرط که بچه ها مشکل کمبود توجه و تمرکز نداشته باشند:

١- کودکان ببینند که پدر و مادر درگیر مطالعه هستند.

٢- بعد از سه سالگی بردن هفته ای یک دفعه به کتابفروشی و ماهی یک دفعه به کتابخانه ضروری است. دیدن آن همه کتاب و خرید آن برای کودکان و دیدن سکوت کتابخانه تصویر فوق العاده ای را در ذهن کودکان ایجاد می کند.

٣- شبها برای کودکان کتاب بخوانند یا حتی کودک در بغل و کتاب در دست آن را بخوانند و ورق بزنند طوری که خود بچه هم چشمش به کتاب بیافتد.

٤- کتابها باید متناسب با سن کودک باشد. تناسب این کتابها سبب عشق به مطالعه می شود.

٥- خواندن بیوگرافی بزرگان برای نوجوانان فوق العاده باارزش است برای اینکه به زندگی شان جهت و هدف می دهد.

۶- در آغاز مهم خواندن است و بعد خواندن خوب است. به همین جهت است که می گویند در کودکی باید خواندن یاد گرفت ودر جوانی باید خواند تا یاد گرفت.

۷-همانطور که گفته شد خواندن اگر با تشویق پدر و مادر همراه باشد و دادن پاداش در این زمینه انگیزه مطالعه را قوی می کند. بهتر است از کودک بخواهیم در مورد کتاب یا خلاصه ای از کتاب در بین جمع حرف بزند. همین که کودک در مورد مسئله ای که خوانده در جمع بتواند حرف بزند و به سؤالات در مورد اطلاعاتی که دارد جواب بدهد انگیزه و میل کودک به کتابخوانی را باز بیشتر می کند. و همین طور بهتر است آنچه را که خوانده برای کودکان هم سن و سال خودش تعریف بکند.

۸-کتاب را باید به عنوان یک دوست خوب نه تنها برای دانایی و توانایی بلکه برای پر کردن اوقات خالی و وسعت نظر فراهم کرد.

۹-خواندن کتاب و بعد تماشای فیلمی که از آن کتاب درست شده است یا برعکس جالب خواهد بود.

۱۰-برای کتاب خواندن کودکان تحمیل، وادار کردن، تلویزیون را قطع کردن و ... اصلأ فایده ای ندارد.








بازگشت به گروه مراقبت از نوزاد  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد نوزادان به دعوا‌هایتان گوش می‌کنند :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.