نکاتی در مورد آموزش توالت رفتن به کودکان نوپا



آیا برای شروع آموزش‌های توالت رفتن به کودکتان آماده هستید؟ قبل از اینکه آموزش توالت رفتن را شروع کنید باید مطمئن شوید که همه چیز در زندگی کودک نسبتا آرام است. اگر در حال جابه جایی هستید و یا به زودی فرزند بعدی‌تان به دنیا خواهد آمد و یا کودکتان را به تازگی در مهدکودک جدیدی ثبت نام کرده‌اید آموزش توالت رفتن را تا زمانی که همه چیز حالت با ثباتی به خود بگیرد متوقف کنید.

اگر آموزش توالت رفتن را یکی از تحولات مهم زندگی کودک بدانیم (که همین طور هم هست)، این مرحله هم می‌تواند احساس عدم کنترل و عدم اطمینان را به کودک القا کند و هم می‌تواند به کودک احساس شادمانی و اعتماد ببخشد و این کاملا به آموزش‌ها و رفتار شما بستگی دارد. 
به عنوان پدر و مادر، مهمترین کاری که باید در مورد آموزش توالت رفتن کودک انجام بدهید این است که به شدت از اینکه کودک را برای یاد گرفتن این کار تحت فشار قرار بدهید اجتناب کنید. حتی اگر محدودیت زمان دارید و یا مراقبت کردن از کودکی که نمی‌تواند به دستشویی برود به دلایلی برایتان دشوار شده است، باز هم از فشار آوردن به کودک به شدت خودداری کنید. نگرانی و اضطراب شما در مورد آموزش توالت رفتن، همین احساسات را در کودک هم ایجاد می‌کند. آموزش توالت رفتن به هیچ وجه مسابقه و چشم و هم چشمی نیست.

نقش شما به عنوان پدر یا مادر این است که با پرورش اعتماد به نفس کودک، او را تشویق کنید و بگذارید با سرعتی مناسب گام به گام پیش برود. باید آماده باشید تا هر روز مقداری از زمان و انرژی‌تان را برای راهنمایی، انگیزه دادن و تقویت رفتارهای صحیح کودک در این حیطه اختصاص دهید. ممکن است بخواهید کودکتان را در مهدکودکی ثبت نام کنید که فقط بچه‌هایی را می‌پذیرد که بتوانند به دستشویی بروند، در این شرایط شما حتما باید دنبال مهد دیگری بگردید زیرا این موضوع که کودک باید با سرعتی که راحت است توالت رفتن را یاد بگیرد، خیلی خیلی اهمیت دارد.

 
راهنمایی‌های دیگر که بهتر است به خاطر داشته باشید:

 از پوست کودک مراقبت کنید. ناحیه مقعد کودک که پوست نازک و حساسی هم دارد مانند دوران نوزادی کودک خیلی زود در معرض رطوبت و مدفوع جوش می‌زند و حساس می‌شود. بنابراین کودک را زود به زود عوض کنید تا پایش خشک بماند.
 هرگز با هدف آموزش توالت رفتن نباید بگذارید کودک با پوشک و یا شلوار کثیف چند ساعتی را بگذراند. اینکه کودک با شلوار و یا پوشک کثیف باشد فقط باعث می‌شود پوست پایش متورم و حساس شود. از طرف دیگر حساس شدن به خشک بودن همیشگی‌اش، هر دو باعث می‌شود کودک در برابر آموزش‌های توالت رفتن مقاومت بیشتری از خود نشان بدهد. به کودکتان کمک کنید تا بتواند شلوارش را زود (و نه خیلی زود) عوض کند. 
 اگر غیر از خودتان فرد یا افراد دیگری از کودکتان مراقبت می‌کنند و کودک در طول روز با افراد دیگری هم هست (خاله، عمه، مادر بزرگ، پرستار و ...) آن افراد حتما باید با برنامه‌ای که شما برای آموزش توالت رفتن کودکتان دارید هماهنگ باشند. اینکه کودک همان برنامه و مدل همیشگی را برای آموزش توالت رفتن دنبال کند- چه شما حضور داشته باشید و چه نباشید- اهمیت زیادی دارد. 
 غذاهایی که به کودکتان می‌دهید باید سرشار از فیبر باشد. همچنین کودک باید مقدار زیادی آب بنوشد. این موارد باعث می‌شوند که مدفوع کودک حالت نرمی به خود بگیرد و حرکات روده آسان‌تر شود. 
 منتظر اتفاقات باشید. همه پدر و مادرها در این مرحله از رشد کودکشان باید هر از گاهی انتظار کثیف شدن خانه را داشته باشند. سعی و تلاش کنید تا زمانی که کودک جایی را با ادرار و یا مدفوعش کثیف می‌کند عصبانیت و بی صبری از خود نشان ندهید. 
 خلق و خو و سبک رفتاری کودکتان را در نظر بگیرید. سرعت کودک و سطح کلی فعالیتش پیشرفت او را در آموزش دیدن توالت رفتن تعیین می‌کند. خلق و خوی کودک را برای خودتان مرور کنید: در چه ساعتی از روز او به شما نزدیکتر است و همکاری بیشتری با شما خواهد کرد؟ چنین زمانی، بهترین فرصت برای آموزش آداب توالت رفتن به کودک است. اگر کودک نوپای شما کلا خجالتی و درون گرا است، آموزش توالت رفتن موفق برای او نیاز به تشویق و حمایت بیشتری دارد تا کودکی که به طور کلی درون گرا باشد. 
 باید بر روی دامنه توجه کودک کار کنید. اگر وقتی کودک می‌خواهد به توالت برود و یا روی قصری بنشیند چیزی در محیط وجود دارد که حواس او را پرت می‌کند، مثل تلوزیون، اسباب بازی و یا هر چیز دیگری، آن را از محیط دور کنید و یا به هر روشی توجه کودک را به آن از بین ببرید. 
 اگر در طول آموزش‌ها کودک شکست خورد و نتوانست فورا موفق شود (که حتما هم همین اتفاق خواهد افتاد) به او اطمینان بدهید که به زودی یاد می‌گیرد. صبوری و تشویق‌های شما به شدت به این فرایند کمک می‌کند و سرعت می‌دهد. اینکه حمایت و عشق خودتان را در این زمان – که برای کودک زمان دشواری است- ابراز کنید، اهمیت فوق العاده زیادی دارد. 
 اگر کودکتان پسر است، هرگز اجازه ندهید که ایستاده ادرار کند. در کنار مشکلاتی که ادرار ایستاده برای سیستم دفع ادرار کودک ایجاد می‌کند، ادرار کردن ایستاده باعث می‌شود آموزش مدفوع کردن و نشستن برای آن، برای کودک به شدت دشوار شود.

خرید اسباب بازی نوپا

بیشتر بخوانید:

نکاتی در مورد آموزش توالت رفتن کودک

مقاومت در برابر رفتن به دستشویی






بازگشت به گروه زمان حمام و توالت  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد نکاتی در مورد آموزش توالت رفتن به کودکان نوپا :



سایر نظرات :

ابراهیم در تاریخ 1396/05/14 : با سلام. بنده تشکر میکنم از مطالب خوبو قشنگتون..بسیار این مطالب مفیدن واز اینکه سایت شما صرفا تجاری نیست به خونواده ها دلگرمی میده...بازم ممنون