چگونه بازی به یادگیری منجر می شود؟



در خلال سال اول هیچ فرقی بین بازی و یادگیری وجود ندارد. هرچه کودک بیشتر با اشیای جهان بازی کند، بیشتر در مورد آنها یاد می‌گیرد. مثلا شکل‌ها را در نظر بگیرید. کودک یاد می‌گیرد که برخی چیزها می‌غلطند و برخی از آنها نمی‌غلطند. برخی چیزها به صورت یک کوه در می‌آیند و برخی چیزها به این صورت در نمی‌آیند و در مورد اندازه نیز کودک یاد می‌گیرد که چیزهای کوچک می‌توانند در چیزهای بزرگ قرار بگیرند اما عکس این کار ممکن نیست.

وقتی که کودکتان چیزهای بیشتری در مورد جهان یاد می‌گیرد متوجه می‌شوید که از موفقیت‌هایی که شاهد آن هستید احساس افتخار می‌کنید و کودک شما احساس موفقیت می‌کند. این حس موفقیت برای رشد کودک و برای حس غرور شما به عنوان یک والد هم حیاتی است.

وقتی که به کودکتان حسی از به رسمیت شناخته شدن و تایید می‌دهید شاهد واکنشی به شکل لبخند و حرکت دست سریع خواهید بود. وقتی که به کودکتان برای کاری که موفق به انجامش شده است پاداش می‌دهید (حتی یک بازی ساده پنهان کردن صورت) به وی یک تصویر مثبت از خودش می‌دهد. این حس اعتماد و خوش بینی به کودک کمک می‌کند که به یک جوان با اعتماد به نفس تبدیل شود که قادر به برآمدن از پس چالش‌های زندگی است.


هرچه کودک چیزهای بیشتری را دستکاری کند چیزهای بیشتری را یاد می‌گیرد. کودک به این فکر می‌کند "وقتی که من آن را به زمین می‌اندازم چه نوع صدایی از این چیز درمی‌آید؟" و یا "این شکل‌های سرگرم کننده چگونه کنار هم قرار می‌گیرند؟" و یا برج ساخته شده از بلوک "اگر من بلوک‌های بزرگ را در پایین قرار دهم بهتر می‌شود، نمی‌شود؟" این روش کار کودک برای دستیابی به پاسخ‌ها از طریق بازی است.

با هر کشف جدید، یک حرکت مفرح و آموزشی به سطح جدید صورت می‌گیرد. اسباب بازی ها با چند فعالیت و چالش‌های روزافزون می‌توانند باعث ایجاد مهارت‌های جدید و تقویت آنها شوند. این تلاش‌های اولیه (گاهی اوقات متزلزل) برای تسلط بر مهارت، نیاز به جلسات تمرینی زیادی دارند. همانطور که هر والد جدیدی به زودی می‌فهمد که کودکان می‌توانند هل بدهند، بکشند و بگیرند.

اما در شروع آنها نمی‌توانند حرکت‌های کوچک و ظریف مچ و انگشتان که برای مانورهای ظریف مورد نیاز است را به خوبی انجام دهند. مثلا نمی‌توانند یک دکمه کوچک را در یک موبایل لمسی فشار دهند. این مهارت‌ها به زودی کسب خواهند شد.


یکی از مهمترین درس‌ها برای والدین این است که خیلی دقیق باشند و انتظارات زیادی و زودهنگام نداشته باشند. مثلا اگر شما یک اسباب بازی را به یک نوزاد بدهید که خیلی کم سن است تا بتواند با آن تعامل کند، نوزاد احساس ناامیدی و گیر افتادن می‌کند نه احساس الهام گرفتن و موفقیت. با ارائه اسباب بازی های ماسب سن، شما به کودکتان کمک خواهید کرد که حسی از یادگیری و موفقیت را خلق کند.

خرید اسباب بازی فکری آموزشی کودک

بیشتر بخوانید:

بازی و یادگیری

کودک خلاق و با استعداد






بازگشت به گروه اسباب بازی و زمان بازی  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد چگونه بازی به یادگیری منجر می شود؟ :



سایر نظرات :

mo.jahangiri در تاریخ 1394/10/18 : برای من خیلی جالب بود نگاه من به اسباب بازی خیلی متفاوت شد