در طول سال اول زندگی هیچ تمایزی بین بازی و یادگیری وجود ندارد. هر چه نوزاد بیشتر با اشیا در محیط خود بازی کند بیشتر هم یاد میگیرد. مثلا هنگام برداشتن اشیا کودک یاد میگیرد که بعضی اشیا غلت میخورند و بعضی چیزهای دیگر نه. بعضی چیزها را میتوان روی هم چید و بعضی چیزهای دیگر را نه. همچنین در مورد اندازه اشیا، کودک یاد میگیرد که اشیا کوچک در اشیا بزرگ جای میگیرند اما برعکس این مطلب صدق نمیکند.
وقتی کودک شما در مورد دنیا بیشتر یاد گرفت خواهید دید که دستیابی او به دستاوردهایش، به شما احساس افتخار و به خود او هم احساس خوبی خواهد داد. احساس پیشرفت برای رشد کودک و برای احساسات شما به عنوان والد بسیار مهم است. وقتی به کودکتان احساس تایید میدهید از او پاسخی مثل یک لبخند میبینید. وقتی برای کارهایی که کودکتان انجام میدهد و موفقیتهایش او را تشویق میکنید، حتی با یک بازی ساده دالی موشه، به کودکتان در ساختن تصویری مثبت از خودش کمک میکنید. احساس اعتماد به نفس و خوش بینی به کودک برای اینکه کودکی مطمئن و توانا برای مقابله با چالشهای جدید باشد کمک میکند.
هر چه کودک چیزهای بیشتری را دست کاری کند، چیزهای بیشتری هم یاد میگیرد. نوزادان به این موضوعات توجه میکنند، اگر این وسیله را داخل سطل بیندازم چه صدایی خواهد داد؟ این اشکال زیبا چطور در کنار هم شکل جدیدی را میسازند؟ اگر لگوی بزرگتر را اول روی زمین قرار بدهم بقیه لگوها بهتر میایستند؟ اینها روشهایی هستند که بچهها از طریق آنها در بازی به سوالات خود پاسخ میدهند.
با هر کشف جدید لذت و یادگیری کودک به سطح جدیدی میرسد. اسباب بازی هایی که فعالیتهای مختلفی انجام میدهند و برای کودک چالش برانگیز هستند میتوانند مهارتهای جدید را در کودک ایجاد و تقویت کنند. تلاشهای کودک برای ماهر شدن در یک مهارت نیاز به تمرین فراوان دارد. همانطور که والدین خیلی زود در مییابند نوزادان میتوانند اشیا را فشار بدهند، بکشند و در دست بگیرند. اما در آغاز نوزادان نمیتوانند حرکات ظریف و کوچک مچ دست و انگشتان که برای مانورهای ظریفتر مورد نیاز است را انجام دهند، مثلا نمیتوانند دکلمه کوچکی روی تلفن را فشار بدهند. البته چنین مهارتهایی به زودی در کودک نمایان میشوند.
یکی از مهمترین درسها برای والدین: مراقب باشید که انتظارتتان زودتر از حد نباشد. مثلا، اگر یک اسباب بازی به کودکتان میدهید که فقط یک کودک نوپا میتواند با آن بازی کند، نوزاد شما احساس ناامیدی و ناکامی خواهد کرد. حتما اسباب بازی هایی تهیه کنید که با سن کودک همخوانی داشته باشد. با این کار شما به کودک احساس موفقیت و یادگیری میدهید.
خرید اسباب بازی های افزایش مهارت کودک
بیشتر بخوانید:
بازی های نمادین مهارت های زندگی واقعی را در کودکان تقویت می کند
چگونه می توانم توانایی های هنری ویژه کودک سه ساله ام را پرورش دهم؟
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»