والدین میتوانند مهارتهای حل مساله را با ایجاد محیطی تحریک کننده پرورش دهند. یک اسباب بازی مورد علاقه را با تشویقی کم به کودک بدهید، وقتی کودک درگیر بازی با آن اسباب بازی شد روبروی او بنشینید و کارهایی که میکند را تماشا کنید.
حتما وسوسه میشوید که وارد بازی کودک شوید و یا به او در بازی کمک کنید اما در مقابل این وسوسه مقاومت کنید. مثلا اگر میبینید که کودک میخواهد یک شکل مربعی را وارد یکی از سوراخهایی که به شکل دایره است بکند، در مقابل وسوسه اینکه بخواهید سوراخ درست را به او نشان بدهید مقاومت کنید.
تماشای مبارزه کودک دشوار است اما در نظر داشته باشید که این بازی فرصتی برای مشاهده یادگیری و رشد مهارت حل مساله کودک است که ممکن است درک آن مدت زیادی طول بکشد. در نهایت کودک در بازی موفق میشود و شما با نشان دادن چهرهای پر از رضایت به او پاداش میدهید.
از طرف دیگر، اگر کودک از بازی ناامید شود و یا از بازی دست بکشد، و اینجا جایی است که شما باید وارد بازی او شوید. راهی را برای کمک کردن به کودک در این شرایط پیدا کنید اما خودتان مساله را مستقیما حل نکنید. اگر کودک هنوز نمیتواند سینه خیز برود اما میخواهد به طرف اسباب بازی برود تا آن را بردارد، او را به اسباب بازی نزدیک کنید تا بتواند با یکی دوبار تلاش آن را بردارد. یا شاید کودک با انجام کاری شما را غافلگیر کند و پتوی زیر اسباب بازی را بکشد تا اسباب بازی را به خودش نزدیک کند.
راه دیگری که برای کمک به کودک وجود دارد این است که راه حل را خیلی کوتاه به او نشان بدهید. مثلا، اگر کودک میخواهد چند مکعب را روی هم قرار بدهد تا یک برج درست کند و به دلیل اینکه مکعب آخر کج است نمیتواند این کار را انجام دهد به او نشان بدهید که شما چطور این مسئله را حل میکنید. پس از چند بار تلاش شما حتما موفقیت او را خواهید دید.
بیشتر بخوانید:
فروشگاه اینترنتی اسباب بازی ، کلیه حقوق این سایت متعلق به بازی دان می باشد و کپی برداری از تصاویر و مطالب آن پیگرد قانونی دارد. «تمامی کالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.»