الفبای تغذیه ی سالم



مجبور کردن کودک به خوردن اسفناجش دیگر منسوخ شده است. امروزه برنامه‌ریزی هوشمندانه برای تغذیه کودک اهمیت دارد. در اینجا جدیدترین ایده‌ها برای اینکه کودکتان خوب غذایش را بخورد آورده شده است.

ما باید برای خوب غذا خوردن بچه بین آن چه که در تئوری خوب بیان می‌شود و آنچه که به عمل در می‌آید یک حد وسطی را در نظر بگیریم. این دستورالعمل بر میزان کالری هر غذا تاکید نمی‌کند و در عوض نگاه ویژه‌ای به عادات کلی غذا خوردن کودک دارد و دقیقا منظور ما از الفبای غذا خوردن بچه‌ها همین عادات کلی غذا خوردن آنان است. می‌دانیم که تحت فشار گذاشتن بچه‌ها برای غذا خوردن مانند یک ورزشکار زیبای اندام واقع بینانه نیست. باید اضافه کرد که این بستگی به شمای مادر دارد که رژیم غذایی کودکتان را از نظر متعادل بودن و سالم بودن خودتان بررسی کنید. در اینجا چند پیشنهاد برای چگونه انجام دادن این کار وجود دارد. 

1. 4 تا 5 وعده غذایی را در طول روز برنامه‌ریزی کنید. اگر وعده‌های غذایی‌تان را برنامه‌ریزی نکنید به احتمال بیشتری انتخاب‌های ضعیفی برای آنها خواهید داشت. چربی، قند و سدیم بالاتر. همچنین برنامه‌ریزی برای تعداد دفعات غذا خوردن اهمیت دارد چراکه کودکان 2 تا 5 ساله باید 4-5 وعده غذایی کوچک در طول روز داشته باشند. یعنی یک وعده کوچک غذایی هر 1.5 و یا 2 ساعت یک بار.  اما به یاد داشته باشید که ما در مورد وعده‌های غذایی برای یک مهمانی مفصل صحبت نمی‌کنیم. یک تکه میوه، مقداری ماست، یک کاسه سوپ، یک تکه نان با کره همه می‌توانند یک وعده غذایی مفید باشند.

2. کودک باید انواع مختلفی از غذاها را بخورد و در برنامه غذایی او تنوع وجود داشته باشد. برای این کار تلاش کنید که هر هفته غذای جدید را وارد لیست غذاهای مصرفی کنید و با آنها آشپزی کنید. می‌توانید مواد غذایی جدید را با تزیین کردن و یا با دخالت دادن کودک در روند پخت غذا برای کودک جذاب‌تر کنید.

3. صبحانه. مهمترین وعده غذایی روز را با همان شیوه‌های قدیمی می‌خورید؟ آیا کودکان به صبحانه خوردن عادت ندارد؟ باید بدانید که در تحقیقی که به تازگی در دانشگاه مینه سوتا انجام شده است تاثیر صبحانه روی دانش آموزان بررسی شده و طبق یافته‌های این تحقیق دانش آموزانی که صبحانه می‌خوردند مشکلات انضباطی کمتری در مدرسه داشتند و همچنین کمتر به پزشک مراجعه کرده بودند علاوه بر این نمرات بهتری هم نسبت به دانش آموزرانی که صبحانه نمی‌خوردند می‌گرفتند. علاوه بر این به یاد داشته باشید که یک صبحانه خوب شامل چیزهایی نمی‌شود که ما بزرگترها به عنوان مواد مناسب در نظر می‌گیریم. حتما شما موافق با خوردن یک تکه پیتزا، سوپ مرغ و یا ساندویچ به عنوان صبحانه نیستید اما اگر کودک شما اصرار به خوردن چنین چیزهایی دارد بدانید که خوردن اینها بهتر از صبحانه نخوردن است. 

4. سبزیجات و میوه های بیشتر. توصیه به داشتن روزانه 4 یا 5 وعده برای خوردن میوه و سبزی ممکن است توصیه‌ای دلهره آور به نظر برسد. اما به جای تصور واکنش‌های کودکتان به یک بشقاب پر از هویج و کلم چرا به گنجاندن میوه‌ها و سبزیجات در وعده‌های غذایی فکر نمی‌کنید. مثلا همراه با سیب زمینی‌های سرخ کرده مقداری نخود فرنگی و هویج هم به کودک بدهید و یا در ظرف ماست او موز بریزید و موقع تلوزیون دیدن به او بدهید. می‌توانید در وعده صبحانه روی ساقه کرفس عسل بریزید و یا هر اقدام دیگری که می‌توانید با خلاقیت خودتان انجام دهید. این روشی برای استفاده از میوه‌ها و سبزیجات به عنوان جایگزین‌هایی برای آبنبات، آدامس و خوراکی‌های مورد علاقه بچه ها است. اگر این راهکارها را به کار بگیرید از نتیجه‌ای که حاصل می‌شود حتما شگفت زده خواهید شد. 

5. شیرینی برای لذت بردن (گاهی مواقع). اگر مصرف شیرینی را به طور کلی در خانه‌تان ممنوع کرده‌اید ممکن است کودک شما به خوردن شیرینی حریص شود و ناگهان مقدار زیادی شیرینی استفاده کند. می‌توانید هر از گاهی به کودک اجازه دهید که شیرینی بخورد. بعضی از متخصصان تغذیه شیرینی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی هر فرد در نظر می‌گیرند. استفاده از شیرینی به عنوان قسمتی از رژیم غذایی خانواده چندبار در هفته اشکالی ندارد. می‌توانید برای گرفتن توصیه‌های بیشتر در مورد تغذیه کودکان با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

بیشتر بخوانید:

بی اشتهایی در کودکان

غذای کمکی مناسب چه خصوصیاتی دارد؟






بازگشت به گروه تغذیه ی کودکان  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد الفبای تغذیه ی سالم :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.