مهارت های حرکتی کودکان را با بازی های لذت بخش رشد دهید



بازی دان : رشد اولیه ی مهارت های حرکتی مبنایی برای ورزش، تمرین های آمادگی جسمانی و رقص و فعالیت های فیزیکی تمام عمر کودک است. با انجام فعالیت های متناسب با سن رشد مهارت های حرکتی کودکان را بهبود ببخشید. 



دویدن
دویدن مهارتی اساسی و با اهمیت برای تمام ورزش ها و یک فعالیت ورزشی خوب و مورد علاقه ی بچه هاست. 
رده ی سنی: 
18 ماهگی تا 2 سالگی: کودکان در این سن تاتی تاتی کردن و راه رفتن ناهموار را شروع می کنند. 
3 تا 6 سالگی: دویدن در این سن نرم  و صاف تر، استوار تر و یا قوی تر می شود. 
فعالیت هایی برای بهبود
راه رفتن های ریتمیک را تمرین کنید. از کودک بخواهید که هماهنگ با ریتمی که برایش دست می زنید و یا هماهنگ با ریتم آهنگ راه برود. ریتم آهنگ را به کودک یاد بدهید. ریتم آهنگتان را کند و یا تند کنید و از او بخواهید که خودش را با آن هماهنگ کند. وقتی که توانست با استحکام بیشتری راه برود از او بخواهید که جلو و عقب برود، به صورت دایره وار حرکت کند و یا به صورت ضربدری حرکت کند. 

گرفتن
انجام بازی های ساده ی گرفتن می تواند هماهنگی چشم و دست را بالا ببرد و باعث بهبود روابط شما و کودکتان هم بشود. 

 رده ی سنی
2 تا 3 سالگی: کودکان در این سن سعی می کنند اشیا را با باز کردن کامل بازوهایشان بگیرند نه با دست هایشان(بنابراین بهتر است برای بازی و فعالیت از توپ های خیلی بزرگ استفاده شود).  
4 تا 6 سالگی: بهبود کنترل مهارت های حرکتی ظریف کودکان را در این سن قادر می سازد تا از دست ها و انگشتانشان برای گرفتن استفاده کنند. 

فعالیت هایی برای بهبود: 
2 تا 3 سالگی: 40-50 سانتی متر دور تر از کودک بایستید و توپی که سایز متوسط باشد را به سمت کودک قل بدهید. از کودک بخواهید زانو هایش را خم کند، توپ را با کف دستش کنترل کند و سپس آن را با دست هایش به سمت شما پرتاب کند. 
4 تا 6 سالگی: از فاصله ای به اندازه ی 1.5 تا 2 متر، یک توپ سایز متوسط را پرتاب کنید و از کودک بخواهید آن را در هوا بگیرد. 

شوت کردن
یادگیری کنترل کردن یک توپ با پا به رشد تعادل و پر قدرت شدن پا کمک می کند و مهارتی اساسی برای بازی مورد علاقه ی همه ی کودکان دنیا یعنی فوتبال است. 

رده ی سنی

2 تا 3 سالگی: کودکان در این سن پاهای خود را به صورت پاندولی تکان می دهند و این حالت را بارها و بارها تکرار می کنند. 
4 تا 6 سالگی: در این سن، کودکان رشد استفاده از پاهایشان برای شوت زدن می کنند: ابتدا یک گام بر می دارند، پایشان را برای شوت کردن روی زمین می گذارند، پای عقب را برای شوت زدن قوس می دهند و با همان ضربه را می زنند. 

فعالیت هایی برای بهبود
2 تا 3 سالگی: توپ هایی در سایز های مختلف برای کودک تهیه کنید. از کودک بخواهید که تا جایی که می تواند به توپ ضربه ای محکم بزند. 
4 تا 6 سالگی: انواع متنوعی از توپ ها را به سمت کودک قل بدهید و از او بخواهید تا با پاهای مختلفش به آنها ضربه بزند. از کودک بخواهید که با قسمت های مختلف پایش(بغل پا، نوک پا) و زمانی که کودک ماهر تر شد از او بخواهید که در جهات مختلف شوت بزند. 

دریافت کردن
بیس بال، هاکی، والیبال، گلف و  ... از جمله ورزش هایی هستند که نیاز به توانایی حمل شی در حال حرکت(توپ) دارند. 
رده ی سنی: 
2 تا 3 سالگی: در این سن حرکت بالا تنه فقط شامل چرخش ساده ی نیم تنه می شود. 
 4 تا 6 سالگی: در اینجا، دریافت کردن چیزی بیشتر از یک حرکت بدنی می شود و کودک از پاها و تنه اش برای اینکه حالت دریافت کردن را به خود بگیرد استفاده می کند. 
فعالیت هایی برای بهبود: 
2 تا 3 سالگی: یک توپ نرم و بزرگ را روی یک پایه (مانند پایه هایی که برای نگه داشتن توپ بیس بال وجود دارد) بگذارید. از کودک بخواهید که با یک راکت پلاستیکی به آن ضربه بزند. 


4 تا 6 سالگی: توپی نرم را به سمت کودکتان پرتاب کنید و از او بخواهید که با یک راکت سبک به آن در هوا ضربه بزند. سپس چیزی شبیه به یک دروازه درست کنید(دو مانع را به فاصله 1 یا 1 و نیم متری روی زمین قرار دهید) و خودتان درون این دروازه بایستید. از کودک بخواهید در فاصله ی یک یا دومتری شما قرار بگیرد. در این حالت توپی را به سمت کودک قل بدهید و از او بخواهید بدون متوقف کردن توپ دوباره به سمت دروازه ی شما به آن ضربه بزند. (شما دروازه بان او می شوید)


Dr. Bettye M. Caldwell Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education






بازگشت به گروه رشد اولیه ی کودک  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد مهارت های حرکتی کودکان را با بازی های لذت بخش رشد دهید :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.